AEROFEEDER

AERO-FEEDER: Sistema d’airejament  i aportació de l’aliment pel cultiu del camaron i altres especies aquàtiques en explotacions semi-intensives i extensives de la Base de la Piràmide.

Es tracta d’un dispositiu econòmic pensat per a petites explotacions intensives amb pocs recursos econòmics. Les premises bàsiques pel seu disseny són les de solucionar dos dels grans problemes d’aquest tipus d’explotacions, la insuficient oxigenació de l’aiguai la mala distribució de l’aliment pels organismes. S’ha tingut en compte que el dispositiu sigui fàcilment transportable d’un estanc a un altre, reduint el seu pes de tal forma que una sola persona pugui realitzar-ho.

Per a complir aquestes premises s’ha ideat un dispositiu flotant autopropulsat i governat per una sola persona que està sobre ell i que incorpora un sistema d’oxigenació basat en unes paletes que remouen l’aigua cap a l’atmòsfera i un sistema per repartir el pinso.

Aquest dispositiu muntat sobre una base flotant d’aproximadament 1,5 metres de longitud i 1 metre d’ample, conté els següents elements:

  1. Sistema de accionament. Per realitzar totes les funcions descrites anteriorment, es preveuen dos sistemes alternatius, el principal format per uns pedals tipus bicicleta per ser accionat per la mateixa persona que governa el dispositiu i opcionalment en cas de ser requerit per l’operari, es disposa d’un petit motor de combustió (que pot funcionar amb biodiesel) per ajudar la propulsió. Aquests dos sistemes alternatius poden treballar cadascun d’ells individualment o ambdós conjuntament. 
  2. Sistema d’oxigenació i propulsió. Les mateixes pales que remouen l’aigua per oxigenar-la són les encarregades de propulsar el propi dispositiu en l’estanc d’aigua. 
  3. Sistema d’aportació de l’aliment. Es preveu un sistema que aprofiti el mateix accionament descrit en el punt 1 per repartir el pinso. Aquest mecanisme estaria format per una tremuja d’acumulació de pinso, un sistema de discos rotatoris que per força centrífuga reparteixen el pinso, amb un mecanisme d’ajust per dosificar la quantitat d’aquest pinso durant el desplaçament del dispositiu. 
  4. Sistema direccional. Es preveu un senzill mecanisme de timó governat per l’operari per dirigir el dispositiu dins de l’estanc.

лобановский класс харьковвиды посадочных страницлобановский александр компромат